Zuidwest Drenthe De Lange Weide
Zuidwest Drenthe De Lange Weide

Zuidwest Drenthe De Lange Weide

Omgeven door bos, zandpaden en een prachtig landschap vind je BoerenBed Boerderij De Lange Weide. Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Utrecht. De Boerderij is helemaal ingericht voor kinderen… een waar kinderparadijs! Natuurlijk zijn er heel veel boerderijdieren zoals ezels, kalkoenen, geit ‘Tante Jannie’, een mini varkentje, kippen (iedere ochtend mag je een vers eitje rapen), maar ook cavia’s, katjes en konijnen om te knuffelen. In het voorjaar zijn er lammetjes van een boer uit de buurt die je de fles mag geven; je mag de boer volop helpen met de verzorging van al deze dieren. De ervaren ruiters mogen op de pony’s en paarden rijden, maar iedereen mag ze verzorgen en borstelen! Regelmatig zijn er ‘paardenmeisjes’ om hierbij te helpen en te begeleiden.

Met de skelters kun je over het BoerenBed erf rijden en er is een grote trampoline. Verder kun je je helemaal uitleven bij het ‘Boeren Spetterpret’; lekker spelen met zand en spetteren met de waterpomp om zo je eigen zandkasteel te bouwen, omgeven door een watergracht. Ook is er een ruimte met leuke verkleedkleren. De Lange Weide is een melkveehouderij met ongeveer 50 koeien. Boer Rik melkt 2x per dag de koeien en via een speciale loopbrug boven de melkstal kun je van dichtbij kijken hoe dit gaat. Boerin Marian houdt er van om haar gasten in de watten te leggen; zo bakt ze iedere dag vers brood en speciaal op deze Boerderij zijn er ‘kookkratten’ te bestellen om zelf op de houtgestookte kachel in de tent of buiten in de openlucht boven een houtvuur een maaltijd te bereiden. Ofwel een kant-en-klare stoofschotel (vers bereid) die u in de ‘buitenstove’ kunt verwarmen. De gezellige pizza-avonden zijn ook zeker een aanrader! Verder tref je in de boerderijwinkel een ruime sortering aan voor dagelijkse boodschappen.

Op deze BoerenBed locatie zijn honden welkom, deze dien je op te geven bij boeking. Je overnacht in de comfortabele BoerenBed Tent met privé toilet en douche.

Bij BoerenBed hebben de accommodaties bewust geen elektriciteit. Het draait bij een verblijf om tijd voor elkaar zonder afgeleid te worden door diverse apparaten die we thuis allemaal gebruiken. Juist door deze reden ervaren de gasten dit als uniek en kunnen jullie volledig ontspannen! In de gemeenschappelijke ruimtes is het altijd mogelijk om even iets op te laden. De tent wordt door middel van kaarsen verlicht, wat zorgt voor een warme gloed en een sfeervol plaatje. Koken doe je op een houtgestookt fornuis in de tent of kies ervoor om buiten te koken op je eigen BakBecue.

De BoerenBed Tent is geschikt voor max. 5 volwassenen en 1 kind tot 12 jaar. In totaal is er 45 m2 leefruimte met: een opgemaakt tweepersoonsbed, een stapelbed, de BoerenBed Bedstee (het stapelbed en de Bedstee mag je zelf opmaken, uiteraard is het beddengoed wel inclusief), een eigen toilet en een eigen privédouche bij de boerderij. Er is keukenblok met alle keukenbenodigdheden en koud stromend water en een koelkist met koelelementen. Om te koken en te verwarmen gebruik je de houtkachel, het gebruik van hout is ook inclusief. De Tent heeft een houten vloer en drie gescheiden slaapruimtes. Er staat een eettafel met stoelen en een bank. Buiten voor de tent is een luifel met picknicktafel en een buitenkoker/ bbq.

Ook inclusief is het BoerenBed startpakket, beddengoed en dekbedden, een handdoekenpakket per persoon. Er is geen elektriciteit in de Tent, voor verlichting gebruik je olielampen, kaarsen en waxinelichtjes. Op de boerderij is een boerderijwinkeltje, een parkeerplek en de eindschoonmaak wordt gedaan door de boer.

Als je aankomt voor 19.00 uur ’s avonds worden de olielampjes en kachel alvast voor je aangestoken!

Samenvatting

Dwingeloo,
Nederland
395.00

Meer Vakantieparken

Nederland,
Drenthe

Drenthe Landal Drentse Lagune

€ 0,00
Nederland,
Wadden

Wadden Landal West Terschelling

€ 0,00
Denemarken,
Funen

Funen Landal Middelfart

€ 0,00