Turkije, een paradijs voor mountainbikers!
Turkije, een paradijs voor mountainbikers!

Turkije, een paradijs voor mountainbikers!

Een unieke MTB ervaring!
Tijdens deze MTB- vakantie maakt u kennis met vele facetten van dit prachtige en veelzijdige land, zoals de Turkse cultuur, natuur, historie en niet te vergeten het heerlijke eten en de Turkse gastvrijheid. Kortom een reis waar u nog lang aan zal terugdenken bij terugkomst in Nederland.
De uitvalsbasis is het Turkse havenstadje Fethiye en ligt pal aan de baai van Fethiye en geniet grote bekendheid onder Turken uit Ankara en Istanbul door zijn prachtige ligging.
De eerste dagen van uw off-road trip verblijft in een kleinschalig hotel van een gastvrije Turks/Belgische familie. Fethiye ligt aan de uitloper van het immense Taurusgebergte en is daardoor een hele mooie omgeving om er op uit te trekken door de omliggende natuur. Het is ook een stadje met veel gezellige restaurants waar u kunt genieten van de wereldberoemde Turkse keuken. Er is ook van alles te zien zoals het Romeinse amfitheater en de koningsgraven van Koning Amintas uit de lycische periode van voor de jaartelling.Het achterland van Fethiye is een waar mountainbike paradijs. Je kan hier een hele dag fietsen zonder een mens tegen te komen.
Op de 4de dag fietst u naar de volgende overnachtingslocatie in Göcek via paden die begin vorige eeuw werden gebruikt voor kleinschalige mijnbouw. Göcek is een kleine havenplaats voor luxe schepen met tal van eetgelegenheden.
Dalyan, gelegen aan een rivierdelta bij het meer van Köycegiz, is een toeristisch stadje met een bruisend nachtleven. De rivierdelta bij Dalyan is een beschermd natuurgebied en het Iztuzu strand is een bekende broedplaats voor diverse schildpadsoorten zoals de Caretta caretta.
Het achterland van Dalyan met het imposante Sandras-gebergte is een fantastisch gebied voor het maken van ritten met de MTB.

Samenvatting

Turkije
569.00

Meer Fietsvakanties

Italië,

Italië | E-bike vakantie Piemonte

€ 895,00
Frankrijk,

Frankrijk | Actieve vakantie in het Loiredal

€ 515,00
Duitsland,

Duitsland | Fietsvakantie in het groene hart van Duitsland

€ 635,00