Puglia, hak van Italië, 8 of 15 dagen met overnachting in 3 hotels.
Puglia, hak van Italië, 8 of 15 dagen met overnachting in 3 hotels.

Puglia, hak van Italië, 8 of 15 dagen met overnachting in 3 hotels.

Een gemakkelijke fietstocht door het lieflijke landschap van Puglia: langs wijngaarden, olijfboomgaarden, witte dorpen en de niet-te-missen trulli. U bezoekt de de unieke barokstad Lecce, en fietst door de prachtige en zonovergoten Salentostreek. Naar het zuidelijkste puntje van de hak, waar u kunt genieten van prachtige kusten en historische plaatsen.

Dag 1: Aankomst in Lecce
Aankomst in Lecce, een oude plaats dat bekend staat om zijn smalle straatjes en pleintjes, barok kerken grotwoningen en over de honderd grotkerken.

Dag 2: Lecce – Gallipoli, 50 km
Vanuit Lecce fietst u na het ontbijt naar Gallipoli. Door liefelijke dorpjes als Nardo en Copertino waar de oudere bevolking nog “ancient griko” spreken. Bij aankomst in Gallipoli heeft u nog tijd op de oude stad te bezoeken, het kasteel of om een duik te nemen in de Adriatische Zee.

Dag 3: Rondrit Gallipoli, 45 km
Deze dag staat in het teken van de vele zandstranden die in het noorden en zuiden van Gallipoli zijn. Ook een bezoek aan het regionaal park van Porto Cesareo of Punta Pizzo zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 4: Gallipoli – Otranto, 52 km
U fietst door het schitterende landschap van Puglia langs Melpignano en Corigliano d’Otranto. Overwegend vlak met hele mooie vergezichten. Aan het eind van de dag komt u aan in Otranto en is er voldoende tijd om het stadje te bezoeken.

Dag 5: Rondrit Otranto, 35 km
Vandaag staat er na het ontbijt een rondrit op het programma langs de dorpen Punta Palascia, Porto Badisco en Santa Cesarea Terme.

Dag 6: Otranto – Lecce, 50 km
Na het ontbijt is het tijd voor de fietsdag terug naar Lecce. Deze stad wordt ook wel het Florence van de Barok genoemd, met zijn opzienbarende gevels aan diverse gebouwen en kerken.

Dag 7: Rondrit Lecce, 39 km
Vandaag de laatste fietsdag in en om Lecce. Bezoek het kasteel van Acaya of duik nog één keer in de zee van Salento. Geniet u nog gauw even van een puccia (lokaal brood gevuld met salami of groenten) of een pasticciotto (heerlijk gebak).

Dag 8:
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Zwaarte van de reis: 1

Samenvatting

Italië
790.00

Meer Fietsvakanties

Italië,

Italië | E-bike vakantie Piemonte

€ 895,00
Frankrijk,

Frankrijk | Actieve vakantie in het Loiredal

€ 515,00
Duitsland,

Duitsland | Fietsvakantie in het groene hart van Duitsland

€ 635,00