In de voetsporen van Alexander de Grote
In de voetsporen van Alexander de Grote

In de voetsporen van Alexander de Grote

Noord-Macedonië is het uitgelezen land voor het maken van een fantastische fietsreis. In 8 dagen ontdekt u dit prachtige land op de Balkan eilanden, onder leiding van gps-navigatie. Noord-Macedonië wordt gekenmerkt door de prachtige natuur, rijke historie, vriendelijke bevolking en verkeersarme, goed geasfalteerde, wegen.De hoofdstad van het land is Skopje. Deze stad werd in 1963 verwoest door een zware aardbeving. De oude marktplaats bleef grotendeels bespaard en heeft zijn oosterse sferen kunnen behouden.
De stenen brug, met 55 bogen over de rivier de Vardar, is één van de mooiste attracties. Rondom deze brug zijn nog veel islamitische invloeden te herkennen, met name in de Turkse wijk. Deze wijk is ontstaan nadat Sultan Mehmed II de brug liet bouwen door Turken.
Unesco werelderfgoed
Het oude centrum van Ohrid moet u beslist gezien hebben. Het is niet voor niets dat deze plaats op de lijst van Unesco werelderfgoed staat.
Ohrid is een waar openluchtmuseum met prachtige eeuwenoude kerkjes, zoals het schitterende Sveti Jovan Kaneo, gebouwd op een overhangend klif boven het meer, en Sveti Clement bij Plaosnik met bijzondere fresco’s en iconen.
Boven op de heuvel van de stad ontdekt u de middeleeuwse burcht van de Bulgaarse tsaar Samuil. De burcht is rond 1018 is gebouwd en geeft een schitterend uitzicht over Ohrid en het meer.
Tijdens deze individuele fietsreis fietst u door Mavrovo National Park en lopen de routes langs vele riviertjes en maar liefst 4 meren! Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, wordt ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd: voor iedere dag één.
U fietst door het prachtige Mavrovo National Park, het grootste nationale park in het Balkangebied. Ontdek de met graslanden bedekte plateaus en bergruggen rondom de Mali Sar, die ’s zomers bezaaid zijn met talloze bergbloemen. Herders trekken sinds mensenheugenis met hun schapenkuddes de bergen in om de zomerse hitte van de valleien te ontvluchten. Er is tijdens deze fietsvakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen.
Kortom, er valt veel te zien in dit prachtige gebied aan flora, fauna en historie!Fietsen in Noord-Macedonië
Tijdens het fietsen in Noord-Macedonië ziet u de rijke geschiedenis van het land. Vooral de Turkse invloeden, als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk, ziet u terug in de Macedonische cultuur.

Samenvatting

Noord-Macedonië
569.00

Meer Fietsvakanties

Italië,

Italië | E-bike vakantie Piemonte

€ 895,00
Frankrijk,

Frankrijk | Actieve vakantie in het Loiredal

€ 515,00
Duitsland,

Duitsland | Fietsvakantie in het groene hart van Duitsland

€ 635,00