Het beste van 2 bestemmingen, verpakt in 1 prachtige vakantie!
Het beste van 2 bestemmingen, verpakt in 1 prachtige vakantie!

Het beste van 2 bestemmingen, verpakt in 1 prachtige vakantie!

Tijdens deze fietsvakantie ontdekt u het mooiste van 2 landen: Turkije en Griekenland (Rhodos). U begint deze fietsreis in Zuidwest Turkije en verblijft de eerste 3 dagen in de gezellige havenplaats Fethiye. Fethiye is nog een echte typisch Turkse plaats en is in zowel de zomer als winter een bruisende plek en geniet vooral grote bekendheid onder de Turken zelf.
Fethiye is gelegen aan een prachtige baai, omsloten door de uitlopers van het Taurus-gebergte met een gezellige bazar met allerlei winkeltjes. We hebben hier een paar prachtige fietsroutes voor u uitgezet.
Vervolgens gaat de fietsvakantie verder en fietst u na Göcek door een overwegend vlak gebied over stille weggetjes langs granaatappelbomen naar het levendige Dalyan. De rivierdelta bij Dalyan is een beschermd natuurgebied dat bekend is vanwege de Caretta Caretta schildpadden, die op het strand van Iztuzu hun eieren komen leggen.
De laatste 2 dagen van uw verblijf in Turkije fietst u rondom het nabijgelegen meer en overnacht u in het gezellige plaatsje Köycegiz met uitzicht over het meer.
Daarna brengt de draagvleugelboot u naar het Griekse Rhodos voor het 2de deel van uw fietsreis. In Rhodos-stad wandelt u zo de middeleeuwen in: de indrukwekkende stad uit de kruisvaardertijd is bijzonder mooi gerestaureerd. U heeft hier een hele dag te besteden, maar die tijd kunt u ook gebruiken voor een excursie naar het pittoreske Symi. Op dit eiland bezoekt u zowel het Panormitis-klooster in het zuiden als de fotogenieke hoofdplaats in het noorden. Sportievelingen nemen de fiets mee om van zuid naar noord te fietsen.
U vervolgt uw fietsvakantie naar de oostkust. Behalve het goudgele strand van Afandou zijn de Turkse baden van Kalithea en het Tsambika-klooster (korte maar steile wandelweg) vandaag de bezienswaardigheden, voordat de eigenaresse van ons familiehotelletje in Archangellos zich over u ontfermt. Naar Lindos maakt u een dagtocht per fiets of lijnbus. Dit beroemde witte stadje ligt prachtig aan een dubbele baai.
Embonas is de volgende etappeplaats van uw fietsreis. Dit is het wijnstadje van Rhodos, gelegen tegen de flanken van de Ataviros. Er zijn diverse gratis wijnproeverijen. Via het kasteel van Kritinia gaat u naar Kalavarda met een prachtige fietsroute direct langs de onbewoonde kust. Kalavarda is een rustig dorp aan de westkust, op steenworp afstand van de antieke stad Kamiros.
Op de laatste fietsdag gaat de fietsroute langs de vlindervallei Petaloudes (vlinderseizoen juni-september). Vanaf Rhodos vliegt u vervolgens huiswaarts.

Samenvatting

Turkije,Griekenland
1149.00

Meer Fietsvakanties

New York,

NEW YORK | 5 Boro Bike Tour – 12 dgn

€ 2.595,00
Italië,

Italië | E-bike vakantie Piemonte

€ 895,00
Frankrijk,

Frankrijk | Actieve vakantie in het Loiredal

€ 515,00