Drenthe op z’n mooist!
Drenthe op z’n mooist!

Drenthe op z’n mooist!

Drenthe is de fietsprovincie van Nederland. Het is hier dan ook erg gemakkelijk om op de fiets de natuur en omgeving te verkennen. Maar liefst 2.100 km aan vrij-liggende fietspaden verbinden de mooiste plekken onderweg met schilderachtige brinkdorpen. Drenthe staat voor prachtige natuur, eeuwenoude geschiedenis, afwisselende landschappen; kortom een ideale omgeving voor het maken van mooie fietstochten.
We hebben voor u een aantal mooie fietsroutes samengesteld door indrukwekkende beekdalen, bossen, heidegebieden, Nationale Parken en gezellige dorpjes waar u heerlijk kunt rondstruinen en verdrinken in al het moois wat Drenthe te bieden heeft. In Borger-Compascuum kunt u het openluchtmuseum Veenpark bezoeken, waar de Drentse veengeschiedenis tot leven komt. Oudste monument van Nederland en de Koloniën van Weldadigheid. De Drentse Hondsrug heeft een eeuwenoude geschiedenis. Het gebied was lang geleden het enige gebied waar je hoog en droog kon wonen in Nederland. De ruggen en dalen van dit unieke gebied werd gevormd in de ijstijden. Het landschap kenmerkt zich door de aanwezigheid van bossen, heidevelden en beekjes. Hooggelegen esdorpen met hun karakteristieke Saksische boerderijen ademen de sfeer uit van de kleine boerengemeenschappen uit het verleden. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland, ligt op de grens van Drenthe en Friesland en bestaat uit bos , heide en stuifzanden.
De hunebed is het oudste monument van Nederland én het symbool van de Provincie Drenthe. Deze majestueuze grafmonumenten zijn ruim 5000 jaar geleden gebouwd, waarvan sommige indrukwekkend groot. De enorme keien werden op hun plek gezet met behulp van boomstammen waar ze de keien overheen rolden. Wat een klus! In de nieuwe expositie van het Hunebedcentrum in Borger, beleeft u de tijd van de hunebedbouwers. Veel minder bekend zijn bijvoorbeeld de Koloniën van Weldadigheid. 200 jaar geleden werden de koloniën van Weldadigheid opgericht en kregen armen, paupers en bedelaars uit de grote steden, een kans op een beter bestaan.
In Frederiksoord is in 2019 het ‘Huis van Weldadigheid’ met een bijzonder museum ‘De Proefkolonie; een echte aanrader! Kortom, een veelzijdige fietsvakantie door prachtige natuur en tal van historische bezienswaardigheden te ontdekken! De eerste 3 dagen van uw fietsvakantie verblijft in een aangenaam hotel in Odoorn. Op de 4de dag fietst u naar het westen van Drenthe waar u 3 dagen verblijft in het fraai hotel in Zorgvlied. Op dag 7 fietst u weer terug naar de plek waar u de fietsvakantie bent begonnen: Odoorn.
Wij zorgen dat uw bagage bij het volgende hotel voor u klaar staat.

Samenvatting

Nederland
449.00

Meer Fietsvakanties

Italië,

Italië | E-bike vakantie Piemonte

€ 895,00
Frankrijk,

Frankrijk | Actieve vakantie in het Loiredal

€ 515,00
Duitsland,

Duitsland | Fietsvakantie in het groene hart van Duitsland

€ 635,00