De Rijn; grens van de beschaving
De Rijn; grens van de beschaving

De Rijn; grens van de beschaving

De Rijn en de Romeinen zijn al sinds de jaartelling onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rivieren zoals de Rijn en de Donau, vormden circa 2000 geleden de natuurlijke Noordelijke grens (limes) van het Romeinse rijk en boden tevens een natuurlijke bescherming tegen indringers. De Limesstraat
was een belangrijke handelsroute tussen Nijmegen en Xanten. De Romeinen zijn verdwenen maar de Limesstraat is er nog steeds .
Hoe leuk zou het zijn om per fiets de plekken te bezoeken waar de Romeinen vroeger zo hun stempel drukten op de omgeving en de cultuur. Goed nieuws: we hebben voor u een prachtige fietsreis samengesteld zodat u al dit moois kan beleven in deze grensoverschrijdende fietsvakantie in Nederland en Duitsland.
Tijdens deze geheel verzorgde fietsvakantie in Nederalnd en Duitsland langs hotels, fietst u niet alleen langs historische en landschappelijke bezienswaardigheden, maar ook langs kastelen, rivieren en door prachtige natuur over stille wegen en fietspaden. Een fantastische ontdekkingsreis per fiets!
De reis in vogelvlucht.
U reist op eigen gelegenheid naar het startpunt in Berg en Dal. De fietsvakantie begint met een bezoek aan de oudste stad van Nederland, Nijmegen en het historische centrum van Cuijk. Via het grensstadje Kleve fietst u Duitsland in en voert de route langs het oude stadje Kalkar. De bijzondere trapgevelhuizen maken Kalkar een onmiskenbare plaats aan de Nederrijn.
Bezoek het idyllische stadje Xanten, met zijn 2000-jarige geschiedenis. Het LVR-RömerMuseum bij Xanten, is gebouwd op de Romeinse fundamenten van de monumentale entreehal en geeft een unieke inkijk op het leven in de oudheid. De vijf-daagse fietsreis leidt u hierna langs de oevers van de Rijn terug naar Berg en Dal.
Wanneer u de 7-daagse reis fietst dan komt u bij de Hanzestad Wesel waar de Rijn en de Lippe samenkomen en volgt u de rivier de Lippe. Natuurgebied Hohe Mark- Westmünsterland is één van de oudste natuurgebieden van Duitsland met een grote verscheidenheid aan landschappen.
Bij Rees, de oudste Duitse stad aan de benedenloop van de Rijn , brengt een pontje u weer naar de overkant van de rivier. Tijdens de laatste rit van uw fietsvakantie fietst u via de zuidelijke oevers van de Rijn terug naar de plek waar u uw fietsreis bent begonnen: Berg en Dal

Samenvatting

Nederland, Duitsland
439.00

Meer Fietsvakanties

Italië,

Italië | E-bike vakantie Piemonte

€ 895,00
Frankrijk,

Frankrijk | Actieve vakantie in het Loiredal

€ 515,00
Duitsland,

Duitsland | Fietsvakantie in het groene hart van Duitsland

€ 635,00